Spring til indhold

Co2Vision-konferencen satte fokus på visionen i virkeligheden

Mere end 200 deltagere var mødt op til konferencen i det nordjyske erhvervsfyrtårn, CO2Vision, tirsdag 29. august 2023. På KaffeFair i Aalborg fik deltagerne præsenteret resultater fra test- og demonstrationsprojekter samt analyser og undersøgelser om infrastruktur og kompetencebehov inden for CCUS-området. På programmet var der også en teknisk debat med deltagelse af Professor Larry Baxter fra Aalborg universitet og Jesper Sand Damtoft, Group Sustainability and R&D Director hos Aalborg Portland. Her fik deltagerne et indblik i de tekniske overvejelser og udfordringer, CO2 fangst medfører samt en drøftelse af de forskellige teknologier, der kan anvendes til fangsten.

Efter konferencens siddende del blev deltagerne guidet ud i busser, der kørte dem ud for at se to af CO2Visions test- og demonstrationsfaciliteter hos Grøn Gas i Hjørring, der har opsat et anlæg til CO2-fangst og CO2 og LBG liquefaction. Efterfølgende kørte busserne videre til Port of Aalborg, der sammen med Blue World Technologies og Aalborg Universitet præsenterede os for deres test- og demonstrationsfaciliteter, hvor man vil fremme udbygningen af den eksisterende infrastruktur, så brint og CO2 omdannes til grønt brændstof i form af metanol til anvendelse i transportsektoren.

Dagen igennem var der stor tilfredshed blandt deltagerne, der fik lyttet, set og netværket. Holdet bag konferencen siger tak for den store opbakning, og vi glæder os til at samle hele CO2Vision netværket igen, når vi igen samler op på afviklede faser og kigger ind i kommende.

Se stemningsvideo fra konferencen her:

Konsortiet bag

da_DKDA