Spring til indhold

Green Hub Denmark

Hvorfor er I med i CO2Vision?

CO2Vision har potentialet til at skabe grønne arbejdspladser og sikre grøn vækst i hele Nordjylland, når vi i fællesskab skal arbejde målrettet med CO2 fangst, anvendelse og lagring samt transport. Vi ser CCUS som potentialet og springbrættet til et nyt og spirende erhvervseventyr. Med CO2Vision har vi nu en samlet og koordineret indsats, som skal styrke og udvikle arbejdet med CCUS, og det er vi stolte af at være en del af.

I Green Hub Denmark arbejder vi med grøn omstilling, bæredygtige forretningsmodeller, storskalatest og demonstrationsprojekter samt fremvisning af grønne teknologier. Målet er at skabe vækst og beskæftigelse i Nordjylland, samtidig med at vi samarbejder med erhvervslivet i hele Danmark og øvrige dele af verden, om at tackle de globale klimaudfordringer. På den måde bidrager partnerskabet til regeringens ambitiøse mål, om at reducere CO2 -udledningen med 70 procent inden 2030, mens vi via nye og eksisterende partnerskaber skaber og tiltrækker flere grønne jobs til Nordjylland.

Vi er sat i verden for at arbejde målrettet med at styrke samarbejdet mellem nye og eksisterende virksomheder og arbejder for at tiltrække virksomheder med grønne ambitioner. Vi tilbyder faciliteter og en offentlig-privat samarbejdsplatform, der muliggør test og demonstration af grønne løsninger – og det er netop det, vi kan udfolde igennem CO2Vision igennem et stærkt partnerskab.

Hvad byder I som partner ind med i CO2Vision?

Vi beskæftiger vi os i høj grad med det strategiske roadmap, test- og demonstrastionssites samt virksomhedsvejledning og investering. Samlet set skal det sikre, at CCUS bliver et nyt erhvervseventyr, som sætter Nordjylland på ikke blot Danmarkskortet, men på verdenskortet.

Dette stemmer godt overens med, at vi Green Hub Denmark arbejder med at danne partnerskaber og opbygge projekter. Igennem alt fra workshops til fysiske såvel som online møder er vi i fuld sving med at etablere netværk, som på bedste vis understøtter realiseringen af CO2Vision. Desuden arbejder vi målrettet med at kortlægge analyser og viden samt bidrage med viden om, hvordan vi bedst muligt kan etablere den nødvendige grønne infrastruktur.

Derudover er vi hele tiden i dialog med en række virksomheder om, hvordan de kan blive leverandører til fremtidens grønne erhverv og produkter. Vi gør vores for at sikre, at der bliver skabt grønne arbejdspladser, som rækker langt ud i fremtiden.

Til slut har vi det internationale sigte, som skal være med til at sikre, at CO2Vision kommer ud over Danmarks grænser, så vores viden kan komme i spil.

Hvad regner I med, der kommer ud af at have været med i CO2Vision?

Efter en vellykket fase 1 glæder vi os meget til at kunne sætte gang i fase 2. Vi er ikke i tvivl om, at CO2Vision kan være med til at skabe endnu mere vækst og ikke mindst teste og demonstrere fremtidens grønne løsninger og vise vejen for grønne arbejdspladser.

Det er vores klare vision, at vi får sat vores aftryk på et mere sammenhængende energi- og ressourcesystem, hvor vi har samlet et overblik over eksisterende punktkilder i alle nordjyske kommuner.

Allerede nu er der kommet gang i en række minifyrtårn fra Hobro til Hanstholm, og vi ser frem til at følge arbejdet med CO2 fangst, anvendelse og lagring, så vi sammen kan gøre CO2 til en værdifuld ressource i fremtiden. Vi ser frem til at være med til at sikre grønne arbejdspladser og vækst i hele Nordjylland.

CO2Vision er den fælles indsats, som på tværs af kommuner, erhvervsfremmeaktører og virksomheder kan sætte den grønne kurs.

Hvad har det givet jer at være med i CO2Vision?

Vi har set, hvad et stærkt partnerskab kan, og hvad vi kan, hvis vi løfter i fælles flok. Vi bruger vores ind- og adgange til kommunerne, til at skabe rammerne for test og demonstration. I Green Hub Denmark ser vi CCUS som et erhvervseventyr, der bygger videre på Nordjylland styrkepositioner indenfor det blå, det grønne, det smarte og det attraktive. Vi er sikre på, at vi med CO2Vision kan være med til at sikre, at Nordjylland bliver det sted, man kigger hen, hvis man har ambitioner, når det kommer til CO2 fangst, anvendelse, transport og lagring.

Spørgsmålene er besvaret af Michael Stie Laugesen, Projektchef i Green Hub Denmark.

Kontakt

Anders Brøndum Klein

Projektleder

Telefon: 21 22 42 89

Email: anders.klein@aalborg.dk

Mette Larsen

Kommunikationskonsulent

Telefon: 25 20 15 68

Email: mela@aalborg.dk

Om Green Hub Denmark

Green Hub Denmark styrker samarbejdet mellem nye og eksisterende virksomheder og arbejder for at tiltrække virksomheder med grønne ambitioner. Vi tilbyder faciliteter og en offentlig-privat samarbejdsplatform, der muliggør test og demonstration af grønne løsninger. I Green Hub Denmark vil vi gøre Nordjylland til Silicon Valley for grøn omstilling.

Læs mere om Green Hub Denmark her.

Konsortiet bag

da_DKDA